İŞİTME CİHAZI ÇÖZÜMLERİ

Siemens tüm işitme kaybı seviyeleri ve ihtiyaçlarına yönelik geniş bir işitme cihazı portföyüne sahiptir. Bu sayede, müşterilerimize, güçlü BTE cihazlarından, görünmeyenITE cihazlara ve çok yönlü RIC cihazlara kadar bir çok model ve performans seviyesi seçeneği sunabiliriz. Kişiye uygun işitme cihazı seçimini kolaylaştırmak için, cihazlar yapılarına göre üç kategoriye ayrılmıştır. Böylece müşterilerinizin kullanım tercihlerine en uygun cihazı kolaylıkla bulabiliriz.
RIC
Hoparlörün kulak kanalı içine yerleştiği RIC modeli, kulak arkasına oturan küçük bir kabine sahiptir. Aynı zamanda sesin doğrudan kulağa iletilmesini sağlar. Bu da onu, yüksek teknolojiye sahip, güçlü ve zarif bir cihaz tercih eden kullanıcılar için ideal bir işitme çözümü yapar.
BTE
BTE modeli, işitme cihazı kullanmayı sorun etmeyen, konforlu kullanım tercih eden müşteriler için en uygun çözümü sunar. Siemens, tüm işitme kayıplarına uygun, en son teknolojiye sahip BTE işitme cihazı seçeneklerine sahiptir.
ITE
Siemens, görünmeyen bir çözüm tercih edenler için, kulak kanalına mükemmel şekilde oturan küçük ebatlı bir çok ITE işitme cihazı seçeneğine sahiptir. Bu modeller, teknoloji, güç ve kullanım kolaylığının yanında, neredeyse görünmezdir ve müşterilerin işitme cihazı kullandığı belli olmaz.

FM Sistemleri Uygulaması

GELİŞMİŞ İLETİŞİM İşitme cihazları sayesinde elde edilen amplifikasyon sesi daha iyi algılamayı, ses kaynağının yerini belirlemeyi ve sesi daha kolay tanımayı sağlar. Öte yandan amplifikasyonun sadece kendisi yeterli bir çözüm değildir. İşitme cihazı fittingi yapılmış çocuk sesin fazla yankılandığı, ortamlarda sesleri duymakta zorluk çektiğini söyleyebilir.Sınıftaki arka plan sesleri kağıt hışırtısı, çocukların konuşması gibi sesler çocukların konuşmaları rahat bir şekilde anlayamamalarını sağlar. Sınıflar, oditoryumlar, halk meydanları, zayıf akustik ve konuşmacının uzak olduğu yerler çocukların duyma ve anlama kabiliyetlerini zayıflatabilir.
FM sistemi zor durumlarda çocuğun konuşmaları algılama düzeyini arttırabilir. FM sistemleri konuşma kaynağından konuşmayı alır (ayrı bir mikrofon ile) ve sesi çocuğun kulağındaki işitme cihazına iletir. FM sistemleri arka plan gürültüsünü ortalama bir SNR(sinyal gürültü oranı) ve en az 12-20 dB'lik gelişme ile baskı altına alabilirler.
FM teknolojileri çocukların iletişim becerilerini zenginleştirir. İşitme kaybı olan çocuklar için FM sistemleri ile erken konuşma ve dil gelişimini sağlarken, çocuğun ailesiyle olan sözlü iletişiminin de gelişmesini sağlar. FM teknolojileri aynı zamanda okul öncesinde ve anaokullarında öğrencilerle öğretmenleri arasında iyi bir iletişim kurulmasını sağlar. FM sistemi ile birlikte gürültülü bir ortamda bile çocuklar öğretmenlerinin dediklerini duyabilirler.
FM sistemlerinin sınıflarda, toplantı salonlarında, büyük toplantılarda, oditoryumlarda kullanımı işitme kaybı olan yetişkinler ve çocuklar için büyük kolaylık sağlar. Böylece toplantıyı çok daha net ve rahat bir şekilde dinleyebilme şansını elde ederler. Siemens pediatrik işitme cihazları çoğu FM sistemleriyle uyumlu olarak çalışmaktadır. Günümüzde FM sitemleri CD çalar veya MP3 çalar gibi cihazlarla eşleşerek işitme kaybı olan çocukların daha rahat müzik dinleyebilmelerini sağlarlar. Çoğu durumda geleneksel FM sistemleri (kablosuz çalışanları da mevcuttur) Siemens miniTek veya Tek ile karşılaştırıldığında, geleneksel FM sistemleriyle odyo pabuç ve FM alıcıları kullanmak zorunluğu olduğu görülmektedir.
FM sistemleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için şubelerimize bekliyoruz.Sağlıklı günler.

Pil ve Aksesuar

Pil ve Aksesuar Tüm işitme cihazlarının pil seçimleri ve yedek parça sayabileceğimiz aksesuar satışımız vardır.

Teknik Servis

Pil ve Aksesuar İşitme Cihazları için 2 yıl garanti süresi verilmektedir. İşitme Cihazının yetkili servisin dışında müdahele görmesi garanti şartlarını ortadan kaldırmaktadır.Özellikle garanti süresinin bitiminden sonra İşitme Cihazının tamiri ve bakımı sadece TSE 12426 Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip teknik servislerde yaptırılmalıdır..
TSE 12426 Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip teknik servislerde işitme cihazı tamiri, İşitme Cihazı verimliliğini düşüreceğinden İşitme Cihazı kullanımından memnuniyeti azaltacaktır.. SİEMENS SONİC VE PHONAK MARKALAR BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM MARKA VE MODEL CİHAZLARIN TAMİRİ VE BAKIMI FİRMAMIZ ARACILIĞIYLA YAPILMAKTADIR.

İşitme Cihazı Kalıbı

Özel Kalıbın Yapılması
İşitme Cihazı Kalıpları özel yapılmaktadır. Gelişme çağında olanların genel itibariyle 6 ayda bir, yetişkinlerin ise senede bir kalıp yenilemeleri sağlık açısından tavsiye edilmektedir. Kulak arkası işitme cihazı kullanan, sıcak ve nem oranı yüksek olan bölgelerde oturanlara terleme ve kaşıntıya karşı sert kalıp kullanmaları tavsiye edilir. İsteğe bağlı olarak değişik renklerde kalıplar üretilmektedir.
Kalıp Temizliği
Uyarı: Hiçbir zaman işitme cihazınızı yıkamayınız veya su ile temas ettirmeyiniz.
Kulak Arkası Kalıp
Sert kalıp, biopar vb. kulak arkası kalıplar günlük temizlenmeli, gerekirse kulak kalıbı için özel yapılmış temizlik tabletleri kullanılmalıdır.
İşitme Cihazının Kalıbının Temizlenmesi
Önce kalıbı işitme cihazınızdan ayırınız.Kir varsa, fırça veya yumuşak bir havlu ile temizleyiniz.Kalıbı suyun altında yıkayınız.Kalıbı iyice kurulayınız, hortumun kuruduğundan emin olunuz. Çünkü hortumda kalan bir damla su dahi, hem duymanızı engelleyecek hem de cihazını bozacaktır. En ideali hortumu pompa ile temizlemektir.